marți, 28 august 2007

hey! scuze de intarziere


Nu am mai postat din 12 ausust daca nu ma insel dar pur si simplu nu am avut chef.Totusi trebuie sa recuperez la sectiunea ''Un film pe saptamana'' cu ceva filme ce trebuie vazute.
Acum sa ne amintim... Da! Mystic River, un film consistent cu interpretae demna de Oscar si cu Sean Penn care deja ma obsedeaza si care nu se dezminte din aceste roluri extraordinare.La fel si Kevin Bacon in rolul agentului FBI cat si Tim Robbins au facut un trio formidabil.Dincolo de situatia ivita la momentul respectiv pe cei trei ii leaga ceva mult mai profund si anume copilaria care este la urma urmei cel mai important moment din viata.
La acest film cu siguranta o sa aveti trairi intense mai ales la final.Este oarecum un film clasic politist insa cu ceva in plus care l-a facut unul din cele mai bune filme ale anului 2003.

Apoi e Candy, film pe care trebuia sa-l vad de ceva timp.Face parte din seria filmelor ''Requiem for a Dream'',''Trainspotting'' sau orice alt film care prezinta distrugerea prin droguri si dependenta cronica de acestea.
Filmul e facut la antipozi si e facut forte bine cu Abbie Cornish care arata calitati de interpretare extraordinare insa si calitatile fizice ale actritei pun in ceata deseori interpretarea.Abbie arata asa bine incat film maker-ii nu au reusit sa o faca sa arate ca un junkie absolut deloc.Cat despre Heath Ledger , personal era loc de mai bine chiar si de un alt actor in locul lui.Totusi si acesta a completat interpretarea, per total iesind un film chiar destul de socant dar cu final subtire care a pus acent pe relatia dintre cei doi siii.. slava Domnului ca Abbie (Candy) a scapat de dependenta.Era prea frumoasa ca fie irosita.

Urmeaza ''The Last King Scotland'' la fel de spectaculos, cu un synopsis bazat pe regimul dictatorial instaurat de Idi Amin in Uganda in anii '70 si aventura unui tanar medic scotian ce decide sa plece de acasa oriunde in lume dar incalca juramantul; el spune ca se va duce acolo un degetul va atinge globul care se invarte..prima data nimereste Canada insa decide sa mai invarta odata and he ends up in a fucking human jungle!! care il va costa scuump.
Trebuie sa vedeti filmul si veti ajunge la concluzia mea: Mai bine alegea Canada.

Incheiem in stil spestaculos cu ''The Bourne Ultimatum'' ultima parte din seria dedicata lui Jason Bourne si aflarii dentitatii lui.
Insa ce frapeaza sunt fazele de actiune combinate cu u synopsis care te tine in fotoliu nu numai pentru cascadorii care repet sunt date naibii rau de tot.Ca un film care se respecta filmarile au fos facute pe trei continente in Europa (Londra,Paris,Berlin,Madrid chiar si la Riga in Letonia) ,in Maroc si desigur in New York.
Filmul te tine la tensiune maxima in permanenta iar finalul ce se incheie cu ''Extreme Ways'' a lui Moby cel putin p mine m-a extaziat...si da! sa stiti ca e mai bun decat MI 1 muult mai bun decat MI 2 si MI 3 ale lui Tom Cruise.
Am recuperat cronica de film si se pare ca am trecut si un film in plus.Le puteti vedea pe toate si spuneti-mi care nu-si are locul la aceste recomandari.

Niciun comentariu: